בעקבות הגלובליזציה הלא נפסקת שהביאה לפיתוח הקשרים עם מדינות רחוקות בהן יש בין היתר גם כוח עבודה ומשאבים זולים, התפתח בשנים האחרונות במיוחד תחום היצוא והיבוא, כך שיותר ויותר אנשים מנסים את מזלם ביבוא סחורות ממדינות רחוקות או ביצוא סחורות מישראל ומכירתן בחו"ל. למרות שהתחום הרחב של יצוא או יבוא הפך פתוח יותר בשנים האחרונות, עדיין מדובר בעסק מורכב שמצריך לימוד וידע אודות הבירוקרטיה הרבה ואודות ההליכים הדרושים על מנת לייצא או לייבא סחורה.
אלו המבקשים להיכנס לתחום של סחר בינלאומי ללא שום ניסיון בתחום בוודאי יעדיפו ראשית להתייעץ עם גורמים מנוסים יותר ואכן כיום ניתן למצוא לא מעט חברות העוסקות בתחום הרחב של שילוח בינלאומי ואלו יוכלו לייעץ בנוגע לחוקיות של סחורות מסוימות, לומר לנו אילו סחורות אסורות ביבוא, מהי דרך השילוח המועדפת ביותר בין אם שילוח ימי, יבשתי, או אווירי ומאיזו מדינה בעולם ניתן להשיג את הסחורה הטובה ביותר במחיר הנמוך ביותר.
כאשר אנו בוחרים לייצא או לייבא סחורה כלשהי עלינו לקחת בחשבון כמובן את החוקים והתקנות במדינה ממנה אנו מייבאים או במדינה אליה אנו מייצאים את הסחורה, אך חשוב מכך, עלינו להכיר את החוקים והתקנות הנהוגים במכס ישראל. למעשה כל יבואן או יצואן צריך להכיר כיום את חוקי המכס ואת דרכי הפעולה הנהוגות, וכיום ניתן גם לשכור את שירותיו של עמיל מכס שהוא למעשה אדם מוסמך ובעל רישיון שתפקידו לייצג יבואנים או יצואנים מול רשויות מכס ישראל.
לרוב כאשר מדובר בתחום של יבוא אישי שבו אנו מייבאים סחורה בודדת לשימוש אישי כמו יבוא אישי של מכוניות או יבוא בגדים, אין צורך ביותר מדי בירוקרטיה ועלינו להכיר מספר חוקים בסיסיים על מנת להשלים את הליך היבוא. אך כאשר מדובר ביבואנים או יצואנים העוסקים בתחום באופן קבוע ומבקשים לייבא או לייצא כמות משמעותית של סחורה, יש להקפיד ולהכיר את הצדדים השונים של היבוא והיצוא, בין היתר על מנת לוודא כי לאחר העמלות והמכסים שעלינו לשלם, היבוא או היצוא עדיין ישתלם ויניב רווח.
בין אם בחרנו ללמוד את הליך היבוא או היצוא לבדנו ובין אם שכרנו את שירותיה של חברה המתמחה בנושא של סחר בינלאומי, האפשרויות ליצוא או ליבוא של סחורות מהעולם רבות ומגוונות, אך לפני שאנו בוחרים את הסחורה אותה נרצה לייבא, רצוי לעיין ברשימת המדינות מהן אסור לייבא, ברשימת הסחורות האסורות ביבוא וגם לבדוק בנוגע לכל מוצר את חוקיותו ביחס למכון התקנים. כאשר זה נוגע ליצוא, חשוב להבין כי קיים איסור על יצוא לארצות אויב וכן ישנו איסור על יצוא של מוצרים ביטחוניים ללא אישור של משרד הביטחון.
מעבר לכך, יצואן העוסק בשילוח בינלאומי מסחרי, המבקש לייצא סחורה מקומית לחו"ל לרוב יזדקק גם לאנשי קשר חזקים ולאנשי שיווק במדינה אליה מייצאים, שכן לאחר יצוא הסחורה עלינו גם לוודא כי זו תגיע לחנויות ותימכר לקהל היעד. מהסיבה הזו אולי ולמרות ש- 70% מהסחורה המיוצרת בישראל מיוצאת בסופו של דבר לחו"ל, רבים בוחרים באופציה של יבוא על פני יצוא, שכן ניהול של יבוא ושיווק בארץ מתגלה כקל יותר על פני ניהול של שיווק ומכירה בחו"ל.
כיום בעקבות התפתחות הטכנולוגיה יבואנים רבים המחפשים סחורה טובה ואיש קשר טוב מעבר לים, כלל לא צריכים לנסוע לחו"ל וניתן למצוא היום לא מעט אתרים המאגדים בתוכם מפעלים ויצואנים בחו"ל, בייחוד במדינות כמו סין או טורקיה וכך בקלות ניתן להזמין את הסחורה המבוקשת ולייבא אותה לארץ.