רילוקיישן להודו

הכנה קצרה לפני שאתם עוברים להודו.

אחת המדינות היותר מרתקות, שתמיד משהו קורה בה ולעולם לא משעמם בה היא הודו. מדינה אשר עוברת שינויים באופן תדיר ובמהירות, לא רק בתחום הכלכלי, אלא גם בתחום החברתי.

אם אתם חושבים על מעבר להודו או נוסעים להשתלמות במסגרת העבודה, כמה נקודות חשובות על המדינה המופלאה והענקית הזו:

ההפרטה בהודו לא החלה עד שנת 1990 ותושבים בגיל העמידה ובגיל מבוגר יותר, גדלו עם מכשיר טלוויזיה, בו שלטה תחנת שידור אחת, מוצרים ושירותים תוצרת הודו בלבד. רק בעלי המעמד הגבוהה, יכלו להרשות לעצמם להינות מטיולים לחו"ל, מלימודים במדינות אחרות, כך שרוב האוכלוסיה לא נחשפה כלל לעולם שמחוץ להודו. הדור הצעיר במדינה גדל עם רגל אחת ב"הודו הישנה" ורגל שנייה בהודו הגלובלית, כך שהם מעבירים את המדינה הזו מהפך ושינוי תרבותי שלא נראה בעולם המערבי, עד לפני סוף שנות ה-60'.

איך מסתדרים כלכלית? החברה אשר שולחת אותכם, תסייע לכם לפתוח חשבון בנק, שיהיה בעצם חשבון העו"ש שלכם, אליו תועבר המשכורת שאתם מרוויחים. אם אתם מבצעים את התהליך בעצמכם, עליכם להצטייד בדרכון, רשיון שהייה, הוכחה של כתובת מגורים מקומית ומספר תמונות פספורט. מומלץ כי את החשבון תפתחו באחד הבנקים הבינלאומיים במדינה (משל, HSBC או סיטיבנק).

ההוצאות החודשיות שלכם תלויות לחלוטין בבחירת סגנון החיים שתבחרו. בעיר גדולה, סטודנט או אדם בודד, לא יזדקק ליותר מאשר 1000$ כאשר הוא מגיע להודו ואף לפחות מזה ועדיין יוותר לו ביד לא מעט כסף. אם אתם מעדיפים דירת יוקרה או מגיעים עם כל המשפחה, תאלצו להגיע לפחות עם 5000$ לכיסוי ההוצאות של החודש הראשון. כל זה תלוי בעצם בהוצאות הדיור שלכם, אך תרצו גם לרכוש מכונית, תאלצו להגיע עם סכום נוסף.

אם אתם מעוניינים למצוא עבודה בעצמכם ולא נשלחתם ע"י חברה או מוסד אחר, תוכלו בקלות להכנס לשוק העבודה, במידה ואתם משכילים. כל עוד יש לכם לפחות תואר ראשון, לא תהיה לכם בעיה למצוא משרה. תעשיות רבות בהודו חסרות עובדים מקצועיים, במיוחד בתחומים של תרגום, מיקור חוץ וטכנולוגיות.

צריך לציין כי תקנה חדשה שדורשת הממשלה, הוא שאנשי מקצוע זרים, ירוויחו לפחות 25,000$ בשנה, שזהו סכום מופקע לחלוטין, בהתחשב בעובדים הצעירים, אשר מעוניינים לעבוד בשוק המקומי. התקנה הזו אינה מתייחסת למורים, מתרגמים, אנשי שגרירות או שפים.