שילוח בעלי חיים

מהם הכללים ביבוא ויצוא של בעלי חיים? כיצד עושים שילוח בעלי חיים בצורה נכונה יותר?

יבוא או יצוא של בעלי חיים מארץ לארץ הינו הליך מקובל אולם מצריך המון בירוקרטיה, תעודות ואישורים. בכדי לייבא בעל חיים לארץ, צריך אישור מאת הווטרינר הראשי של משרד החקלאות וכדי להשיג אישור כזה צריך לעמוד במספר תקנים.

אחד מההליכים הבירוקרטיים, למשל, הוא הצגת אישור למשרד החקלאות 10 ימים לפני הגעתו של בעל החיים לארץ היעד, המוכיח, כי בעל החיים נבדק על ידי ווטרינר ממשלתי בארץ מוצאו, ולא רק שנבדק, אלא גם חוסן ועבר בדיקת דם.

כלבים וחתולים המגיעים מארץ רחוקה יורשו להיכנס לארץ רק אם הינם מעל גיל ארבעה חודשים ומצוידים בשבב העומד בכל ההגדרות הנחוצות. בנוסף ישנם בעלי חיים שאסור לייבא לארץ, כמו למשל זנים שהוגדרו כמסוכנים וכל העוסק ביצוא ויבוא חייב להיות מודע לכל התקנות .

כדי להקל על התהליך, ישנם חברות שילוח רבות אשר מתמחות ביבוא ויצוא של בעלי חיים. לכל מדינה ישנם החוקים שלה לגבי יבוא בעלי חיים אל שעריה ועל כן, חברת השילוח תלווה את התהליך מתחילתו ועד הגעתו של בעל החיים אל חוף מבטחים. החל מהוצאת האישורים הדרושים בזמן הנדרש כדי למנוע עיכובים מיתרים, דרך הכרת בעל החיים והכנת כלוב או שטח אכסון אופטימלי המתאים לסוגו וגדלו וכלה בכל הנהלים הקשורים להגעתו לארץ.

שילוח של בעלי חיים נעשה דרך תובלה אווירית וחברות השילוח דואגות לכרטיסי טיסה עבור בעל החיים, לביטוח ובמידה ויש צורך, וקיימים עיכובים, חברת השילוח דואגת גם להסדרי לינה.

עבור אנשים רבים חיות המחמד שלהם אינן רק חיות, אלא חלק בלתי נפרד מהמשפחה, וחברות השילוח השונות יודעות להתייחס לנושא ביתר זהירות וברגישות רבה. החוויה היא חוויה מלחיצה, הן לבעל החיים והן לבעליו ולכן נדרש שחברת השילוח תדע להשרות ביטחון על ידי מקצועיות, תכנון וניסיון עבר.

עוד פרט שחשוב לדעת הוא שאם בעל החיים שוקל עד 8 קילו, כולל תא הנשיאה, הוא יכול לטוס בתא הנוסעים, זאת במידה ויש לו נוסע מלווה. כאשר בעלי חיים ששוקלים יותר, יטוסו בתא המטען. זאת אומרת, שאם ברצונכם לטוס עם בעל החיים על ידכם, גם זה אפשרי, כל זאת בתנאי שעומדים בתנאים ובנהלים של חברות התעופה השונות. כמו כן אם מייצאים בעל חיים לארץ אחרת, מומלץ לבדוק את התקנות לגבי כניסת בעלי חיים לתחומיה של אותה ארץ, מכיוון שלכל ארץ תקנות שונות.